Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 juli 2018

  Inget mer kött på affärsresorna för WeWorks anställda

  Nu är det slut med hamburgare och revbensspjäll för de anställda på det amerikanska företaget WeWork. I alla fall om de vill att företaget ska bekosta maten på affärsresorna.

   Det amerikanska företaget WeWork har antagit en ny anti-kött-policy. Orsaken är att man vill minska företagets miljöpåverkan.
  Det amerikanska företaget WeWork har antagit en ny anti-kött-policy. Orsaken är att man vill minska företagets miljöpåverkan. FOTO: Studio Porto Sabbia/Mostphotos

  Det amerikanska företaget WeWork har antagit en ny anti-kött-policy. Den nya policyn innebär att företaget inte längre kommer att betala för de anställdas mat när de är på affärsresa, om maten innehåller rött kött, fläsk eller fjäderfä. Företaget kommer inte heller att servera kött på några events som de håller. Det rapporterar USA Today. Orsaken till beslutet är att företaget vill minska sin miljöpåverkan, och den nya policyn är en del av det.

  ”Ny forskning tyder på att det är en av de största sakerna en individ kan göra för att minska sin personliga miljöpåverkan är att sluta äta kött”, ska WeWorks medgrundare Miguel McKelvey ha skrivit i ett mejl till medarbetarna.

  WeWork har 6 000 anställda över hela världen, enligt Bloomberg. Företaget erbjuder så kallade co-working spaces, samarbetsplatser, till frilansare, småföretagare samt även anställda inom stora företag.

  LÄS OCKSÅ: Vegetarisk kommunmiddag retar upp djuruppfödareLÄS OCKSÅ: Göteborgsvarvet: För oss var det aldrig en stor grej

  Relaterade artiklar

  Till toppen