facebooktwittermail d

Nu lanseras första växtbaserade gräddfilen

Snart dyker ett växtbaserat alternativ till gräddfil upp i butikshyllorna. Det är den nordiska livsmedelskoncernen Kavli som lanserar sojaprodukten Sour Dream.

Kavli lanserar ett sojabaserat alternativ till gräddfil FOTO: KAVLI

Det växtbaserade alternativet görs av ekologiska sojabönor och är mjölk-och laktosfri. Fetthalten ligger på 12 procent och det rekommenderade priset är 15,40 kr.

Planti Sour Dream är tänkt att användas till både kalla och varma rätter, som dipp till chips och grönsaker, kalla såser eller topping till tacos.

”Konsumenterna letar allt mer efter växtbaserade alternativ till sin matlagning. Genom att lansera produkter som är bekanta från tidigare, som en traditionell gräddfil, gör vi det gott och enkelt att skifta till växtbaserade alternativ” säger Nina Dahlberg, nordisk varumärkeschef på Planti, som marknadsförs av Kavli, i ett pressmeddelande.

Kavli AB 

Bolaget omsätter cirka en miljard kronor och har cirka 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker i Älvsjö, Eslöv och Åbo. Företaget marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®, Lyckans Ost® och Graveleijs®.