Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 8 maj 2018

  Hopphästar travar in på Kriterieauktionen

  Vid höstens travhästauktion öppnas en ny möjlighet för uppfödare av ridhästar att sälja 1-åringar.

  FOTO: ASVT

  Ett nytt samarbete kring auktioner startas nu mellan avelsföreningarna Swedish Warmblood Association, SWB, och Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT.

  Samarbetet innebär att auktionen även öppnas för försäljning av ett antal toppstammade hopphästar. Det handlar om ettåriga hästar och som ska selekteras till auktionen.

  – De hästar som väljs ut ska representera SWB och Sverige ur ett internationellt perspektiv och på papperet vara aspiranter för mästerskap i framtiden, säger Lars Berglund, hoppdomare och ansvarig för uttagningen av auktionshästarna i ett pressmeddelande.

  Av tradition har Kriterieauktionen tidigare endast varit öppen enbart för varmblodiga travhästar. Men i höstas fanns också ett antal kallblodiga travhästar med och nu också ridhästar.

  – Jag tror detta är starten på ett större samarbete som jag tror kan bli givande för alla parter. Vi tror det finns en stor potential i ett samarbete med SWB då det ännu inte är så vanligt med auktioner för ridhästar i Sverige, säger Sara Lennartsson, generalsekreterare för ASVT.

  LÄS OCKSÅ: Samverkan ska ge fler hästjobb i SkåneLÄS OCKSÅ: Svensk Travsport söker ny vd

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen