Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 7 maj 2018

  Svensk Travsport söker ny vd

  Förre generalsekreteraren Ulf Hörnberg gör nu comeback i ledningen för Svensk Travsport. Han får uppdraget som tillförordnad vd i väntan på att en ny vd rekryteras.

   Efter 12 år lämnade Ulf Hörnberg Svensk Travsport 2013 för bland annat Svensk Galopp. Nu är han tillbaka på ST som tillförordnad koncernchef.
  Efter 12 år lämnade Ulf Hörnberg Svensk Travsport 2013 för bland annat Svensk Galopp. Nu är han tillbaka på ST som tillförordnad koncernchef. FOTO: Svensk Travsport

  Förändringen av högsta ledningen för Svensk Travsport, ST, motiveras med att den kommande omregleringen av spelmarknaden och separationen från Aktiebolaget Trav och Galopp, ATG, innebär nya stora utmaningar för travförbundet.

  Målet är att ha en ny vd på plats under andra halvåret i år. Målet är att rekrytera en person med kompetens att leda det förändringsarbete som krävs för att klara omregleringen till en ny spelmarknad. Under tiden blir Ulf Hörnberg tlllförordnad vd och koncernchef.

  Ny roll

  ”Vi är övertygade om att han är rätt person att kortsiktigt ansvara för verksamheten, säger Marjaana Alaviuhkola, som nyligen valdes till ny ordförande för ST”, i ett pressmeddelande.

  Nuvarande generalsekreteraren Johan Lindberg får en något förändrad roll i organisationen:

  ”Johan får en mer utåtriktad roll med ansvar för, och utveckling av, sporten för att uppnå målen uppsatta i Pegasus 2020”, säger Marjaana Alaviuhkola.

  LÄS OCKSÅ: Hästaveln nobbar Post NordATL TV: Möt stjärntravaren Nuncio på nya jobbet

  Relaterade artiklar

  Till toppen