facebooktwittermail d

Krantillverkaren lovar fortsatt utveckling av Vimek

Vimek, Cranab och Bracke Forest blir uppköpta av en italiensk krantillverkare.

Vimek gör små gallringsskördare med minmalt fotavtryck. Försäljningen har utvecklats starkt de senaste åren.
Vimek gör små gallringsskördare med minmalt fotavtryck. Försäljningen har utvecklats starkt de senaste åren. FOTO: JOHN THORNER

Redan 2013 gick italienska Fassi in i Cranab Group som äger de tre svenska bolagen inom skogsmaskinsteknologi. Syftet var att samarbeta. Fassis lastbilskranar och Cranabs skogskranar skulle ha ömsesidig nytta av att marknadsföras av den andra parten.

Nu köper Fassi resten av bolaget och blir helägare.

– Vår ambition är att vidareutveckla Cranab till att bli en kranleverantör med bredare produktsortiment där lastbilskranar för timmertransporter, avfallshantering och återvinning blir nya produkter. Vi kommer även att utveckla programmet för kranar för skogsmaskiner där företaget redan har en stark position, säger Giovanni Fassi, VD för Fassi Group, i ett pressmeddelande.

Varumärkena Slagkraft, Vimek och Bracke Forest kommer att utvecklas enligt befintliga planer.

LÄS OCKSÅ: Vindlande väg till världstoppen

Rent teknisk säljer Hans Eliasson, ordförande i Cranab Grup, sin aktiepost till Fassi som då blir ensam ägare av bolaget.

– Jag har haft en lång och spännande resa med Cranab under 45 år. Det är min bestämda uppfattning att Cranab med Fassi som ägare har stora möjligheter i framtiden, säger Hans Eliasson.

LÄS OCKSÅ: Vimeks nya konceptmaskin

Fassi är ett familjeföretag med säte i Bergamo, norra Italien. Företaget startade som kranpåbyggare och importör av Focokranar från Skellefteå i början av 1960-talet. Idag är man en världsledande aktör på marknaden för styckegodskranar.

LÄS OCKSÅ: Bergvik Skog omstrukturerar

LÄS OCKSÅ: Medlemmarna placerade Erlandsson på listan

LÄS OCKSÅ: Gotländsk duvpest kan sprida sig till tamhöns