Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 5 December 2017

  Stal maskiner för 4,5 miljoner

  Maskiner och fordon för 4,5 miljoner kronor stals vid inbrott i Enköping. Men stölderna kunde snabbt klaras upp.

  Hos det ena företaget stals tre grävmaskiner och en markvibrator natten till söndagen. Hos grannföretaget på området stals tre grävmaskiner.

  – Vi uppskattar värdet av det stulna till fyra och en halv miljoner kronor, säger Tony Ferm, vd för S-Rental som äger lastbilen och släpet, till UNT.

  Lastbilen användes för att frakta i väg de stulna maskinerna. För att inte bli identifierade när maskinerna lastade hade tjuvarna kört fram en maskin med stor skopa för att skymma övervakningskameran.

  Lastbilen kunde hittas i Bandhagen senare på söndagskvällen sedan polisen kunnat spåra den genom att fordonet var utrustat med gps.

  På måndagsmorgonen hade även de stulna grävmaskinerna hittats och Stockholmspolisen grep en person misstänkt för grovt häleri.

  LÄS OCKSÅ: Så många traktorer har stulits i årLÄS OCKSÅ: Följde stulen lastbil – hittade tjuvgömmaPREMIUM: Så håller du tjuvarna borta

  Läs mer om

  Till toppen