Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 september 2017

  Följde stulen lastbil - hittade tjuvgömma

  Stora mängder verktyg och maskiner har stulits från entreprenörer i Skåne under hösten. En privatperson kände igen en stulen lastbil och hjälpte polisen hitta mängder med stöldgods.

  Bild 1/2 FOTO: Polisen
  Bild 2/2 FOTO: Polisen

  Redan tidigare under hösten hittades ett gömställe med stulna maskiner i Lomma, men nu har man alltså slagit till mot ytterligare två gömmor.

  Polisen beskriver den lyckade tjuvjakten på sin facebooksida.

  ”Den 29/8 stals en lastbil i Malmö. Den 14/9 får ett vittne syn på en stulen lastbil som tillhör hans släktings firma när han står och tankar. Han kör efter den stulna lastbilen och ringer samtidigt polisen. Färden slutar i utkanten av Staffanstorp och därefter så ansluter även polisen.”

  Lastbilens slutstation var utanför en industrilokal. Vid husrannsakan fann polisen stora mängder stöldgods, både i lokalen och i lastbilen.

  På platsen fanns även elva personer kopplade till stöldligan, som anhölls i samband med tillslaget.

  Ytterligare en person anhölls i dagarna, och vid husrannsakan i mannens hus upptäcktes ännu en stor gömma. Polisen uppmanar nu alla som bestulits att göra anmälan omgående.

  ”Har du blivit drabbad är det viktigt att anmäla stölden, så att det blir sökbart i polisens program, för nu väntar ett stort arbete att lokalisera ägarna till alla maskiner och verktyg.”

  Polisen skriver också att man ser en kraftig nedgång i antalet stölder efter tillslagen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen