Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 november

  Ny nyemission för Peckas

  Peckas Naturodlingars förestående nyemission om knappt 10 miljoner kronor uppges möjliggöra en snabbare expansion.

  Som ATL tidigare berättat genomförde Peckas Naturodlingar en nyemission i våras om 21,5 miljoner. Nu har företagets styrelse nu beslutat göra en ny nyemission med företrädesrätt för aktieägare. Det handlar om 9,7 miljoner kronor.

  “Vi ser att vi kan expandera snabbare om vi kan göra det med partners”, säger en av Pecka Naturodlingars grundare, Daniel Brännström som svar på en fråga från Nyhetsbyrån Direkt om varför emissionen görs nu och om det inte hade gått att vänta och göra investeringen när bolaget har blivit lönsamt.

  LÄS OCKSÅ: Peckas till börsen

  Kapitalet från nyemissionen ska finansiera ett nytt affärsområde för Peckas Naturodlingar.

  Det nya affärsområdet ska bedriva försäljning av produktionssystem och tjänster, support och licensavtal och expansion med partners.

  “Vi hade det som en plan eller tanke att det skulle ske. Men vi är förvånade att det redan sker i dag”, sade Daniel Brännström.

  I ett pressmeddelande uppger företaget att den expansionen ska se i storstadsregion.

  Peckas Naturodlingars långsiktiga mål är att växa i hela Sverige med en årlig produktion av 6 500 ton tomater och 650 ton fisk. Första leveranserna av tomater från den nya anläggningen i Härnösand ska ske i mellandagarna uppger företaget.

  LÄS MER: Algbonden Erika är först i norra Europa

  PREMIUM: Fiskar efter nya affärer

  Till toppen