Annons

En bransch i behov av större öppenhet

Ledare

En inte helt lätt fråga är hur de lantbruk som går lite sämre ska närma sig dem som går bra. Det är en fråga att bita i för bland annat LRF och bönderna själva, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Annons

Höjd skatt ger inte mer självförsörjning

Ledare

Den nye landsbygdsministern talar mycket om höjd självförsörjningsgrad. Men då är det fel att återinföra skatt på handelsgödsel, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Framtidstron svag hos Sveriges bönder

Ledare

LRF Konsults och Swedbanks höstupplaga av Lantbruksbarometern visar på att åtta av tio bönder upplever dålig lönsamhet. Regeringen har en stor uppgift framför sig att ingjuta framtidstro, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Välj att utveckla det vi redan är bra på

Ledare

Svenska politiker kan bara mariginellt påverka villkoren för våra svenska bönder. Vi borde satsa på det vi redan är bra på: djurskydd, ursprungsmärkning, närproducerat med mera, skriver ATL:s chefredaktör Dan Birgerson.

Nya gödselskatten får fler att lägga av

Ledare

Vi kan räkna med att gödselskatten återinförs 2016. Denna skatt för inget positivt med sig och bidrar bara till att göra ont värre, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

S väljer piskan framför morötterna

Ledare

Det är önskvärt att äldre lämnar över till yngre, men äldre företagare ska behandlas med respekt. Det bådar inte gott för företagandet när Socialdemokraterna vill fördyra det de inte gillar, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Ta över kampen mot all krångliga regler

Ledare

Det ska vara roligt, enkelt och lönsamt att vara företagare i Sverige, sa ibland Centerministrarna Eskil Erlandsson och Maud Olofsson.

Kunnig om glesbygd om än inte jordbruk

Ledare

Det är många nya satsningar den nya regeringen måste finansiera. Frågan är vad som blir dyrare? skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Glädjande med nya etanolsatsningar

Ledare

Det är glädjande när det kommer nya satsningar på etanol. Tänk att matsvinnet är så stort att vi kan mata etanolfabriker med det, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Mjölkproduktionen står inför ett stålbad

Ledare

Nästa år slopas mjölkkvoterna i EU och svensk mjölkproduktion är inte rustad för detta, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.