Annons

Nu kan bonden få betalt för gmo-fritt

Ledare

Branschöverenskommelsen om förbud mot gmo-foder till svenska djur har spelat ut sin roll.

Annons

Åtgärda orsakerna - inte symtomen

Ledare

I Sverige är svansbitning tack och lov inte något större problem. Det borde inte vara det någon annanstans heller. Utan kupering, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Koldioxidskatt hotar konkurrenskraften

Ledare

Jordbrukets konkurrenskraft måste vara en huvudfråga även i fortsättningen. Därför har ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson svårt för koldioxidskatt.

Forskning som kan lyfta Afrikas bönder

Ledare

Om Bill Gates kan få till en grön revolution i Afrika, med eller utan gmo, är det en välgärning, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Nya programmet bättre än väntat

Ledare

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson kan sätta en fjäder i hatten. Det nu presenterade landsbygdsprogrammet för de närmaste sju åren har fyllts på så att det överträffar det föregående programmet, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Arrendelagstiftning - en svår uppgift

Ledare

Tiden har sprungit förbi dagens arrendelagstiftning. Arrendereglerna bör ge både arrendatorn och jordägaren utvecklingsmöjligheter och trygghet, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Det självklara svaret – som ändå förvånar

Ledare

Vågar man hoppas på att svenska EU-politiker närmar sig jordbruket på ett seriösare sätt i dag? frågar sig ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson efter att ha fått några svar som förvånar av politiker.

Jordbruk intresserar fler EU-politiker i år

Ledare

Tidigare var det ingen mer än Marit Paulsen, FP, som visade något intresse för jordbruksfrågorna. Nu är det annorlunda bland de svenska EU-parlamentarikerna, skriver ATL:s politiske redaktör Lars Vernersson.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Finland håller jordbrukets fana högt

Ledare

Sverige utmärker sig jämfört med många andra länder dels genom att ha en låg självförsörjningsgrad, cirka 50 procent, dels genom att inte ha någon livsmedelsstrategi eller mål för matförsörjningen.

Pinsamt när handeln skyller på konkurrens

Ledare

Det är en märklig upplevelse att se företrädaren för livsmedelskedjan i Aktuellt i torsdags förklara att ”vi tar vårt ansvar” fast kedjan utan att blinka säljer olagligt griskött för fullt.

Tyck till

Vad tycker du om branschbeslutet att överge policyn om gmo-fritt foder?

kommentera

ATL Play

See video

Lammnäringen behöver fler ben att stå på