Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  ❯ Lantbruk 20 april

  Erlandsson ställer Bucht mot väggen

  Centerns Eskil Erlandsson har ställt en skriftlig fråga till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Erlandsson vill veta vad regeringen planerar att göra för att snabba på utbetalningarna av jordbruksstöd.

   Eskil Erlandsson (C) vill veta vad regeringen tänker göra för att skynda på utbetalningarna av jordbruksstöd och har ställt frågan till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
  Eskil Erlandsson (C) vill veta vad regeringen tänker göra för att skynda på utbetalningarna av jordbruksstöd och har ställt frågan till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

  Eskil Erlandsson (C) har ställt en skriftlig fråga till statsrådet Sven-Erik Bucht apropå de försenade utbetalningarna av ersättningar inom landsbygdsprogrammet.

  ”Jordbruksverket beräknar att 2016 års stöd ska vara färdigutbetalt först under 2018, vilket är oacceptabelt. Regeringen riskerar jordbrukssektorns framtid men också att livsmedelsstrategins måluppfyllelse går förlorad, om de inte vidtar åtgärder för att utbetalningen av stöd fungerar på ett effektivt sätt”, skriver Erlandsson som vill veta vad regeringen ska vidta för åtgärder för att skynda på utbetalningen av jordbruksstöden.

  ATL har sökt landsbygdsministern för en kommentar. Sven-Erik Bucht hälsar via sin pressekreterare Maria Soläng att han kommer att svara skriftligt på Erlandssons fråga. Både frågan och svaret publiceras på riksdagens webbplats.

  LÄS MER Drar Jordbruksverket inför rätta  Så här läser du vidare

  Är du redan prenumerant? för att läsa vidare


  Bli prenumerant på ATL Premium så ger vi dig ännu mera

  • Utvald kvalitetsläsning
  • Viktiga analyser och extramaterial
  • Nyhetsbrev med chefredaktörens bästa tips
  • ATLs e-tidning kvällen före tidningsdag
  Prova-på-pris
  49:-/mån
  • 3 mån för bara 147 kr (ord pris 297 kr)
  • Ingen bindningstid
  • Spara 150 kr
  Till toppen