Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 april 2017

  Till domstol för försenade EU-stöd

  Nu planerar LRF att dra Jordbruksverket inför rätta och kräva ersättning för de försenade EU-stöden.

  FOTO: Mostphotos

  Många lantbrukare har drabbats hårt av att Jordbruksverket ännu inte är i kapp med utbetalningarna av EU-stöden. Jordbruksverket har motiverat förseningarna med tekniska problem med IT-system och ändrade regler.

  RELATERAT Stor osäkerhet kring stödutbetalningar

  Enligt Ekot anser LRF att lantbrukare som drabbats också ska kompenseras för de långa väntetiderna. Därför planerar organisationen att dra Jordbruksverket inför rätta.

  – Vi vill uppnå två saker. Dels att det ska en dröjsmålsränta på förseningarna, dels att man ska ta det här på allvar och snabba på med utbetalningarna, säger Thomas Bertilsson, enhetschef på LRF, till Ekot.

  Att betala ut någon form av kompensation skulle dock vara i strid mot gällande regler enligt Anders Egonson på Jordbruksverket.

  – Då är det i så fall bra om en domstol kan bekräfta och fastställa den tolkningen. I vissa situation kan man tycka att kompensation av något slag kan vara okej, men vi som myndighet har att förhålla oss till de regler som finns, säger Egonson till Ekot.

  LÄS MERJordbruksverket i akut skuldkris1,4 miljarder i EU-stöd redan pantat

  Relaterade artiklar

  Till toppen