facebooktwittermail d

Vinnare i Årets Rådgivarinsats klar

Han bidrar med att skapa lönsammare, gladare och mer konkurrenskraftiga företag. Thomas Jerneng är vinnare i Årets Rådgivarinsats.

I final för andra gången i Årets Rådgivarinsats tog produktionsrådgivare Thomas Jerneng hem segern.
I final för andra gången i Årets Rådgivarinsats tog produktionsrådgivare Thomas Jerneng hem segern. FOTO: JAN PETTERSSON

Thomas Jerneng är produktionsrådgivare på Växa i Kalmar.

– Det är jättekul och hedrande att bli omnämnd så, säger han, när ATL får tag på honom mitt mellan två gårdsbesök på tisdagen.

Thomas Jerneng nominerades av mjölkgården Christinelunds gård i Vassmolösa. Några gärningar som lyfts fram är att han coachat företaget i förbättringsmetoden Lean Lantbruk vilket gjort företaget mer lönsamt och konkurrenskraftigt.

– Han är en mycket värdig vinnare och har betytt väldigt mycket för gården och hela företaget, säger Aron Cedergren, som driver gården tillsammans med sin fru Cecilia Cedergren samt sina föräldrar Björn och Agneta Cedergren.

Vinner personalen

På gården finns ett tiotal anställda. En gång i månaden kommer Thomas Jerneng ut till gården och har resultatuppföljning med ägarna och alla anställda.

– Han har en väldig kunskap både när det gäller produktion och helheten i ett lantbruksföretag, säger Aron Cedergren. Men den kanske allra största fördelen med Thomas Jerneng är att han bra på att bemöta alla människor och får med sig personalen, lägger han till.

Christinelunds gård i Vassmolösa nominerade årets vinnare. På bilden syns Aron och Björn Cedergren som driver gården tillsammans med Cecilia och Agneta Cedergren.
Christinelunds gård i Vassmolösa nominerade årets vinnare. På bilden syns Aron och Björn Cedergren som driver gården tillsammans med Cecilia och Agneta Cedergren. FOTO: ANN LINDÉN

Innan Thomas Jerneng blev produktionsrådgivare har han jobbat som lärare på naturbruksgymnasium samt varit lagårdsföreståndare.

Det är andra gången Thomas Jerneng är med i finalen till Årets Rådgivarinsats och nu blev det alltså vinst.

Hur ska du fira segern?

– I ett svagt ögonblick har jag lovat två av mina kunder att bjuda på en pubrunda om jag tar hem segern. Så det får jag stå för nu, svarar Thomas Jerneng glatt.

Tävlingen arrangeras av Branschrådet för Lantbrukets Rådgivningsföretag i samarbete med ATL. Prisutdelningen sker på Brunnby Lantbrukardagar 2018.

LÄS OCKSÅ: Rådgivarna som lantbrukarna prisar

LÄS OCKSÅ: Hjälper 25 gårdar på en dag

Jurymotivering – Årets Rådgivarinsats

Genom sitt påtagliga engagemang och fortlöpande arbete med LEAN Lantbruk är Thomas Jerneng vinnare av Årets Rådgivarinsats 2018. Thomas är produktionsrådgivare, bland annat med inriktning mot ekologisk mjölkproduktion. Han samverkar med andra externa rådgivare och deltar i gårdsråd för att på så sätt skapa de bästa förutsättningarna för lantbrukarna. Med sin breda kunskap och beundransvärda förmåga att hantera olika typer av människor på bästa sätt, har han bidragit till att skapa lönsammare, gladare och mer konkurrenskraftiga företag. Mot denna bakgrund anser juryn att Thomas Jerneng är en värdig vinnare av Årets Rådgivarinsats 2018.