facebooktwittermail d

Väderstad en av bästa arbetsgivarna

Väderstad kommer på plats nummer 13, före HM och många andra namnkunniga företag, när bästa arbetsgivare ska koras.

De anställda får vara med i hela kedjan menar Väderstads HR-chef Annika Franzén.
De anställda får vara med i hela kedjan menar Väderstads HR-chef Annika Franzén.

Bakom listan står branschorganisationen Universum, som baserar undersökningen på hur medarbetarna bedömer sin arbetsgivare utifrån faktorer som intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

Väderstads HR-chef, Annika Franzén, lyfter fram talesättet "Från jord till bord" som en viktig delförklaring bakom den höga placeringen.

– Jag tror att de anställda tycker om att få vara med i hela kedjan. Att få följa kunden från första fröet till färdig produkt, säger hon i ett reportage i Corren.

Trots att mycket har hänt sedan starten tycks familjekänslan bestå, och i dag har företaget 850 anställda och en omsättning på över 1,6 miljarder kronor.

– Alla här hälsar på varandra och vi äter frukost ihop varje dag. Det gör att människor mellan olika avdelningar får träffas och att alla känner vid alla.

Listplaceringen betydelsefull

För Väderstads rekryteringsmöjligheter är listplaceringen inte helt obetydlig eftersom företagets geografiska placering på landsbygden är en utmaning när ny personal ska rekryteras.

– Jag kan ju inte ta på mig äran för familjekulturen som vi har här på företaget, det är ägarnas förtjänst. Men visst arbetar jag som HR-chef mycket med grundläggande utbildningar för cheferna och vi jobbar mycket med ledarskap. Det tror jag är viktigt, säger Annika Franzén.

I kategorin "Stora arbetsgivare" där Väderstad ingår toppas listan för 2017 av Grant Thornton följt av Preem. Ikea kommer på plats fem och LRF Konsult på plats sex, och på plats 20 kommer Billerud Korsnäs.

Hela listan kan ni hitta här.

LÄS ÄVEN: Majssådd i världsrekordfart

LÄS ÄVEN: Vårfixa maskinerna i tid

LÄS ÄVEN: Nytt system från Väderstad

LÄS ÄVEN: Succé för eget biogasbygge