Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 17 februari 2018

  Krafttag mot buskörande A-traktorungdomar

  På flera håll i landet väljer polisen och allmänheten att ta krafttag mot buskörande A-traktorungdomar. Men taktiken ser lite olika ut.

  I Västerbotten valde Bertil Edlund i Nordmaling att stoppa buskörningen på sitt eget sätt. För att få bort buskörningen i samhället plogade han upp en isbana på den tjocka isen, skriver SVT. På så sätt gjorde han både ungdomarna och kritikerna bakom buskörningarna nöjda.

  Men krafttag tas också av polisen i Laholm och Halmstad efter en mängd klagomål från allmänheten. Men där är det i stället traditionell lagföring som gäller för att komma till rätta med buskörningar och trimmade traktorer.

  Som ATL har uppmärksammat i flera artiklar den senaste tiden har polisen även börjat rikta in sig på att lagföra ungdomarnas föräldrar.

  Så sent som för några veckor sedan åtalades två föräldrar efter att deras son hade ertappats med att köra en manipulerad A-traktor.

  LÄS ÄVEN: Tänk på detta innan du tar A-traktorn till bilprovningenLÄS ÄVEN: Sonen ertappades i A-traktorn – nu åtalas föräldrarnaLÄS ÄVEN: Nya regler för dig som kör A-traktorLÄS ÄVEN: Körde över 100 med A-traktorLÄS ÄVEN: A-traktor i polisjakt – i 140 km i timmenLÄS ÄVEN: Polisen får betala för trasig A-traktor

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen