Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 19 april 2018

  Kalle har sålt närmare 3 000 traktorer

  Kalle Sjökvist har sålt närmare 3 000 traktorer sedan han tog över Maskinhörnan i början av 90-talet. Till sommaren fyller han 80. Men innan dess ska han sälja bort de sista traktorerna på auktion på hemgården i Wij.

   En röd 814 finns bland auktionsföremålen.
  Bild 1/5 En röd 814 finns bland auktionsföremålen.
   Traktorerna står på rad inför gårdsauktionen.
  Bild 2/5 Traktorerna står på rad inför gårdsauktionen.
  Bild 3/5
  Bild 4/5
  Bild 5/5

  Auktionen äger rum på lördag och väntas locka en stor publik. Den lokala idrottsföreningen ska servera kaffe och totalt väntas 500 föremål ropas ut på gården i Wij, som Kalle och hans fru Monika hastigt fick ta över 1961 när Monikas pappa dog i en trafikolycka, skriver Gästrikslands tidning i ett stort reportage.

  Paret bedrev mjölkproduktion fram till 1996, och parallellt började Kalle Sjökvist även ägna sig åt maskinförsäljning. Först genom att hjälpa en kamrat som drev Maskinhörnan – en verksamhet som Kalle sedan tog över.

  Företaget såldes 2007 och stället startade han Kalles traktorer för att kunna fortsätta sin traktorförmedling. Försäljningen har gått ut på att köpa in begagnade traktorer genom auktioner runt om i landet. Därefter har traktorerna sålts vidare. Kunderna finns runt om i landet och i övriga världen. Under åren har traktorerna gått till länder som Jordanien, Libanon, Polen och England.

  –  99 procent av alla affärer har gått bra. Det har varit roligt, säger Kalle till tidningen.

  Bland auktionsföremålen som bjuds ut på lördag finns flera BM-traktorer, bland annat en Volvo BM 2250 från 1979 och en Valmet 702 från 1976, samt baklastare, skogsutrustade traktorer och tillbehör som skopor, kranarmar och jordbruksredskap.

  – Det känns riktigt bra att få komma till skott. Nu när man blir 80 år är det dags att sluta. Jag har gått och dragit på detta länge, men det har varit roligt, säger Kalle Sjökvist till ATL.

  Själv tror han att en BM 814, dock inte hans egen, kommer att gå för det högsta beloppet under gårdsauktionen. Traktorn säljs av en kompis under auktionen.

  – Den modellen har folk betalat hur mycket som helst för. 814 lär bli en dragare, men det finns mycket annat. Jag har mycket grejer som kommer bli intressant, säger Kalle Sjökvist till ATL.

  LÄS ÄVEN: Här hittar du alla ATL:s veteranartiklarLÄS ÄVEN: Nytt prisrekord för en T 814LÄS ÄVEN: Så mycket hade en BM kostat i dag

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen