facebooktwittermail d

Snabbmatskedja väljer svenskt kött

Den nystartade snabbmatskedjan Snabbt och Gott, som tar över efter Scans gatuköksverksamhet, har skrivit treårskontrakt med HK Scan. Det betyder att snabbmaten fortsätter att innehålla svenskt kött, skriver Lantbruk och Skogsland.

De båda gatuköksägarna bakom Snabbt och Gott, Ako Malmborg och Kent Bark, har bestämt att hålla fast vid svenskt kött.

– Förhandlingarna är klara och vi har skrivit ett treårsavtal med Scan. Det blir svenskt kött i både hamburgarna och korven. Det blir med andra ord samma (likadan, reds anm) hamburgare som vi alltid har haft, säger Ako Malmborg, till Lantbruk och Skogsland.

Tidigare var det en öppen fråga om köttet i produkterna skulle vara svenskt eller utländskt, men nu har Snabbt och Gott- kedjan bestämt sig.

I månadsskiftet januari-februari 2017 ersätts Scans skyltar med Snabbt och Gotts logotype.

– Enda kravet för att få ta över var att vi fortsatte att handla av Scan, förklarar Ako Malmborg.

Bara antaganden från Scan

Uppgifter från Scan har gjort gällande att Snabbt och Gott skulle komma att sälja utländsk köttråvara, något som har skapat irritation bland gatuköksägare.

– En chef på Scan som inte har med saken att göra ska inte göra några antaganden. Jag och många andra har sålt svenskt kött i decennier och vill fortsätta med det, säger Lennart Dahlin, som driver Gullans kiosk och gatukök i Nyköping, till Lantbruk och Skogsland.