Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 11 oktober 2017

  Tankade med annans kontokort

  Södras förtroende för åkeriet grusades totalt efter att en chaufför tankade med fel tankkort. Händelsen har nu polisanmälts, skriver tidningen Proffs.

  Det borttappade tankkortet hittades av en chaufför på ett åkeri, som använde kortet för att tanka totalt 2 334 liter diesel. När detta uppdagades ledde det till att åkeriföretaget förlorade kontraktet med uppdragsgivaren Södra som hade tankstationen inne på det aktuella området. Saken har även polisanmälts, enligt tidningen Proffs.

  LÄS MER: Dieseltjuvarna fick sitt straff – efter två år

  Från åkeriföretagets sida framhåller man att chauffören aldrig hade för avsikt att tanka med fel kort, och att åkeriet inte har varit delaktig i det som hände.

  Åkeriföretaget upplever chaufförens berättelse som trovärdig och ser inte vilka personliga fördelar denne har haft av att tanka diesel i åkeriets bilar med någon annans kort. Trots chaufförens redogörelse bestämdes det gemensamt att man skulle avbryta samarbetet. Den anställde är inte längre kvar på det aktuella åkeriet.

  LÄS MER: Nya stölder ur John Deere-traktorerLÄS MER: Uppmaningen: ”Anmäl fler dieselstölder”

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen