Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 16 september 2017

  ”Anmäl fler dieselstölder”

  Anmäl dieselstölderna så får polisen bättre koll. Det var uppmaningen till deltagarna på seminariet vid mässan EntreprenadLive.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Som ATL tidigare berättat polisanmäls mindre än hälften av alla dieselstölder. Vid ett seminarium under mässan EntreprenadLive i Skåne på fredagen diskuterades anmälningssiffran, som kommit fram i en undersökning som branschförbundet Maskinentreprenörerna beställt.

  Undersökningen gällde 2016.

  – Om man väljer att inte anmäla en stöld så vet vi inte att något hänt. Men anmäls det blir vi medvetna om att det finns en arbetsplats där det finns risk för stölder, och kan då hålla lite mer koll, säger Niklas Årcén, som är kommunpolis i Hörby, på seminariet.

  Hälften av maskinentreprenörerna i Sverige drabbades av dieselstölder förra året. Undersökningen visar att bara 45 procent av alla dieselstölder polisanmäldes.

  Enligt polisens egna statistik är uppklarningsgraden på dieselstölder bara drygt två procent.

  – Det är bra att få svart på vitt hur det faktiskt ser ut för maskinentreprenörer idag. Jag hoppas att den här informationen kan bli ett viktigt faktaunderlag för politiker och polisen att agera på, och se till att stöldutsatta företagare kan lita på de rättsvårdande myndigheterna igen, säger Hampe Mobärg, VD på Maskinentreprenörerna.

  LÄS MER Togs med bytet – nekar ändåLÄS OCKSÅ Färre än två procent av dieselstölderna klaras upp

  Relaterade artiklar

  Till toppen