Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 maj

  Södra drar tillbaka korttidspermitteringar i Mönsterås

  Södra drar tillbaka korttidspermitteringarna vid sågverket och i hamnen i Mönsterås.

   Södra ökar åter vid sågverket i Mönsterås sedan marknaden i Storbritannien börjat rulla igång igen.
  Södra ökar åter vid sågverket i Mönsterås sedan marknaden i Storbritannien börjat rulla igång igen. FOTO: Södra/Per Pixel Petersson

  ”Vi beslutade om korttidspermitteringar på grund av att Storbritannien stängde. Marknaden där håller sakta på att öppna upp sig och vi har även hittat nya affärsmöjligheter, därför väljer vi att återgå till normal produktionstakt i Mönsterås redan den 18 maj”, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood, i ett pressmeddelande.

  I början av april meddelade Södra att de införde korttidspermitteringar vid sågverken i Orrefors, Mönsterås och Hamina i Finland samt hamnen i Mönsterås, mot bakgrund av minskad efterfrågan. Men nu börjar Storbritannien öppna upp och Södra har under tiden också hittat nya affärsmöjligheter. För ett par veckor sen drogs därför korttidspermitteringarna tillbaka i Orrefors och nu är det även dags för Mönsterås att återta sina.

  Nyanställer

  ”Vi var lågt bemannade i Mönsterås redan innan krisen och kommer nu därför att behöva anställa 5-6 nya medarbetare när vi går upp i full produktion”, säger Jörgen Lindquist.

  Södra avvaktar med att köra igång sågverket i Hamina, som i princip helt levererar till Storbritannien.

  ”Vi ser flera positiva signaler och följer marknaden noga för att fatta beslut om när vi kör igång fullt även i Hamina”, kommenterar Jörgen Lindquist.

  Södra prioriterar fortsatt avverkning av skadad skog och övrig avverkning sker med geografiska skillnader beroende på möjlig leverans till industri.

  Relaterade artiklar

  Till toppen