Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 augusti 2019

  Person anhållen för skadegörelse av jakttorn

  En man i 30-årsåldern i Växjö har anhållits och misstänks ha varit delaktig i omfattande skadegörelser mot jakttorn och jaktstugor i området.

   Bara i Växjöområdet har 50-100 jakttorn förstörts. Arkivbild
  Bara i Växjöområdet har 50-100 jakttorn förstörts. Arkivbild FOTO: Mostphotos

  Som ATL tidigare har berättat så har jakttorn över hela landet utsatts för vandalisering inför älgjakten som börjar om drygt en månad. Enligt uppgifter från polisen har minst 50-100 jakttorn sågats sönder och fällts bara i Växjöområdet.

  Polisen i området har genom flera anmälningar och spaningsåtgärder nu gripit en misstänkt man i 30-årsåldern.

  ”Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss”, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö i ett pressmeddelande.

  Polisen uppmanar alla som drabbats av skadegörelse på jakttorn, jaktkojor eller stöld av jaktutrustning att omedelbart anmäla detta till polisen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen