Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 augusti 2019

  Hundratals jakttorn vandaliserade inför älgjakten

  Om en månad börjar älgjakten och nu har hundratals jakttorn runt om i Sverige vandaliserats och välts, rapporterar flera medier.

   Jakttorn över hela Sverige har vandaliserats och välts. Arkivbild.
  Jakttorn över hela Sverige har vandaliserats och välts. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  På sociala medier delas bilder på de sönderslagna och välta jakttornet, skriver Svenska Dagbladet. På jakttornen har aktivisterna bland annat skrivit slagord riktade mot jägare.

  Sabotagen av jakttornen har rapporterats över hela landet. I Uppsala län upptäckte Svenska Jägareförbundet ett nedsågat jakttorn under onsdagen förra veckan.

  – Först blev jag förvånad, sedan irriterad och slutligen förbannad. Det är ett så onödigt angrepp, säger Torsten Nilsson, ordförande för Svenska Jägareförbundet i Uppsala län till Svenska Dagbladet.

  Läs mer: Person anhållen för skadegörelse av jakttorn

  ”Fullständigt barockt”

  Jägarnas riksförbund bekräftar bilden av ökat sabotage mot jakttornen.

  – Det är fullständigt barockt att man vill orsaka skada för andra på det här viset. Det kan vara svårt att se om ett ben till tornet är delvis avsågat och ger vika när man kliver upp. Nuförtiden får man vara noga med att säkerställa att det är stabilt, säger Solveig Larsson, ordförande i Jägarnas Riksförbund till SvD.

  Relaterade artiklar

  Till toppen