Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 juni 2019

  Jakthärvan: Företagsledaren överklagar vapenbeslag

  Den jaktbrottsmisstänkta mannen kräver att hovrätten häver det vapenbeslag som inträffade i samband med utredningen av jakthärvan i Västmanland.

   Arkivbilder.
  Arkivbilder. FOTO: Mostphotos/ Mujo Korach, TT

  I maj avslog Västmanlands tingsrätt mannens begäran om utlämning av de beslagtagna vapnen. Tingsrätten hänvisade då till att beslaget kan antas vara förverkat på grund av brott eller förberedelse till brott. Därför vänder sig nu företagsledaren till hovrätten i en tolv sidor lång överklagan, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

  Enligt Nyhetsbyrån Siren beskriver mannen, genom sin advokat, att vapenbeslaget är en del av en ”hetsjakt” mot honom.

  Det var i oktober 2018 som flera män, bland annat företagsledaren, greps av polisen misstänkta för jaktbrott. Företagsledaren satt häktad i 31 dagar.

  Han har tidigare ifrågasatt den elektroniska spaning som ledde till gripandet – vilket gjorde att Riksåglagaren inledde en granskning. Tidigare i vår lades granskningen ner.

  En av de misstänkta i härvan har helt friats från misstankar men resterande inväntar beslut om åtal ska väckas. Det blir tidigast i sommar, enligt Jaktjournalen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen