Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 mars

  Ingen förundersökning mot åklagaren i jakthärvemålet

  Det blir ingen förundersökning av den hemliga telefonavlyssning som användes när fem män greps och häktades misstänkta för grovt jaktbrott i Västmanland. Riksåklagaren lägger ner ärendet.

  FOTO: Mostphotos

  Polis och åklagare använde sig av hemlig telefonavlyssning inför att en 69-årig känd industriledare greps och häktades i upptakten av den så kallade jakthärvan i höstas. Mannens advokat Sven Severin har hela tiden hävdat att telefonavlyssningen saknade stöd i lagen – och i december anmälde han och hans klient miljöåklagare Lars Magnusson för tjänstefel.

  Enligt tidningen Svensk Jakt lägger nu Riksåklagaren, RÅ, ner ärendet med motiveringen att beslutet om avlyssning som mest kan handla om just tjänstefel, vilket enligt RÅ:s bedömning inte är straffbart. Förutom miljöåklagare Lars Magnusson har även den domare vid tingsrätten i Västmanland som tog beslutet om telefonavlyssning granskats.

  Relaterade artiklar

  Till toppen