Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 11 maj 2017

  Holmen höjer virkespriserna

  Holmen anpassar sig till andra virkesköpare och höjer sina prislistor.

   Holmen höjer timmerpriserna.
  Holmen höjer timmerpriserna. FOTO: Holmen

  Holmen har nya prislistor för timmer och massaved från början av maj. Prishöjningarna är lite olika i olika delar av landet. Exempelvis har massavedspriserna i Götaland och Svealand höjts med 20-25 kronor per fastkubikmeter (m3fub). Timmerpriserna har höjts med 25-30 kronor kubikmetern i hela landet.

  Enligt Holmen råder balans när det gäller utbud och efterfrågan på timmer och massaved, och det är därför inte ett ökat virkesbehov som orsakar prishöjningarna.

  ”Anpassar oss till marknaden”

  – Vi strävar efter att ha ett bra erbjudande till skogsägarna och anpassar oss till marknaden i respektive del av landet, säger Andreas Rastbäck som är affärschef på Holmen Skog.

  Det var Södra som i slutet av april började höja listpriserna på både timmer och massaved, med 25 kronor per m3fub på gran- och talltimmer och med 20 kronor per m3fub på barrmassaved. Sågverkskoncernerna Bergs Timber och Vida följde efter och höjde sina listpriser på timmer lika mycket. Timmerköparna har även gått ut med olika former av premier.

  Mellanskog har höjt priset på grantimmer med 30 kronor per m3fub. Massavedspriset höjdes med upp till 25 kronor, till 255 kronor per m3fub för barrmassaved och till 270 kronor per m3fub på granmassaved.LÄS OCKSÅ: Nya tungviktare till Mellanskogs styrelsePREMIUM: ATL granskar – så ser lönsamheten ut på svenska sågverkPREMIUM: Därför har bruken råd att höja massavedspriset

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen