Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 juli

  Byggnads stämmer företag vid Billerud Kornäs bygge i Grums

  Fackförbundet Byggnads stämmer ett företag som var med vid bygget av Billerud Korsnäs kartongmaskin i Grums på 5 miljoner kronor för uteblivna löner.

   Enligt Byggnads ska arbetarna vid det polska företaget fått betalt för 40-timmarsvecka fast de egentligen jobbat över 60 timmar per vecka när de deltog vid bygget av Billerud Korsnäs kartongmaskin i Grums.
  Enligt Byggnads ska arbetarna vid det polska företaget fått betalt för 40-timmarsvecka fast de egentligen jobbat över 60 timmar per vecka när de deltog vid bygget av Billerud Korsnäs kartongmaskin i Grums. FOTO: Ulf Aronsson

  Det polska företaget byggde byggnadsställningar vid bygget i Grums och enligt Byggnads ska de 80 anställda ha arbetat sammanlagt 7 878 timmar utan vare sig lön eller övertidsersättning, uppger NWT.

  Företaget var ett av tre som anlitades av tidigare omdebatterade No Problem Scaffoldings, som i sin tur anlitades av byggets huvudentreprenör NCC.

  – Det här är ett typexempel på hur villkor och säkerhet dribblas bort i långa kedjor av underentreprenörer. Tyvärr är detta bara toppen av ett isberg och det är viktigt för hela byggbranschen att fuskarna avslöjas och straffas, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare, till NWT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen