Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 27 februari 2018

  Bandsågverk byter ägare

  Bamsesågen tar över tillverkningen av bandsågverket från Lennartsfors. Sågverket får i och med ägarbytet det nya namnet Lumberline och tillverkningen flyttas till Skellefteå.

  FOTO: Bamsesågen

  Bamsesågen har sedan några år varit återförsäljare av Lennartsfors sågverk och kommer i och med övertagandet även att hålla reservdelar för tidigare modeller av sågverket. Bamsesågen ska sköta försäljningen själva direkt till slutkund i Sverige och med hjälp av återförsäljare i andra länder.

  Sågverket togs fram på 90-talet och har sålts i över 6 000 exemplar. Från början gick det under Jonsereds varumärke och försäljningen skedde då genom Jonsereds och Husqvarnas återförsäljarnät.

  Lumberline kommer att finnas med antingen el- eller bensindrift. I standardutförande kan den såga stockar upp till 5,2 meter och den klarar en diameter upp till 70 centimeter.

  LÄS MER: Nytt vargrevir i ÖstergötlandLÄS MER: Timmerförordningen ska utvärderasLÄS MER: Metsjö och Moheda i nytt samarbete

  Relaterade artiklar

  Till toppen