Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 17 februari 2018

  Enkel adapter ger Mohedas vagnar flakmöjligheter

  Ökad flexibilitet är målet när Metsjö och Moheda lanserar en ny adapter för Moheads skogsvagnar. Med hjälp av adaptern går det enkelt att utrusta vagnen med en rad nya flakmöjligheter, så som bal-, grönfoder-, schakt-, och spannmålsflak.

  FOTO: Metsjö

  Adaptern gör det möjligt att montera ett Metsjö-flak på Mohedas skogsvagnar, exempelvis Moheda M141/151 med en lastkapacitet på 15 ton.

  Skogsvagnen kan då användas året runt för olika sysslor, vilket ger ökad flexibilitet. Monteringen av flaket görs enkelt med sex stycken M24 bultar.

  Adaptern ska vara kompatibel med alla typer av MetaMid- och MetaX-flak med en längd på upp till 5,05 meter, vilket ger Mohedas skogsvagnar en schaktmassakapacitet på upp till 14,2 kubikmeter.

  En intressant detalj i sammanhanget är också att adaptern med tillhörande flakval kan ge upphov till nya användningsområden för skogskranen, enligt Metsjö.

  FOTO: Metsjö

  LÄS ÄVEN: Metsjös nya lantbrukssläp klarar 27 tonLÄS ÄVEN: Megalånga Meta tar höga lastvikterLÄS ÄVEN: Lanserar vagn med bandställLÄS ÄVEN: Spara bränsle med lättare vagnLÄS ÄVEN: De byggde om traktorn till skördare

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen