facebooktwittermail d

Nytt poddavsnitt om pengar och politik

Bäst-före-datum i budgeten och krig om färska mejeriprodukter står i fokus i nya avsnittet av ATL:s podd om pengar och politik. Och så handlar det om gamla surdegar som kan komma i kapp kandidaten till posten som EU:s nya jordbrukskommissionär – polacken Janusz Wojciechowski.

Oskar Schönning och Sara Johansson poddar om ständigt aktuella ämnen. Här nedan hittar du det senaste avsnittet.
Oskar Schönning och Sara Johansson poddar om ständigt aktuella ämnen. Här nedan hittar du det senaste avsnittet. FOTO: ATL

ATL:s politikreporter Sara Johansson är i full färd med att få in det perfekta uttalet av namnet på den man som föreslås bli EU:s nya jordbrukskommissionär.

Men att Janusz Wojciechowski verkligen får jobbet är ännu inte klart. Dels står han under granskning av EU:s bedrägerimyndighet Olaf för reseräkningar från hans tid som EU-parlamentariker.

– Inte jättesnyggt att man är under granskning av en EU-myndighet, när man är på förslag att ingå i EU-kommissionen, säger Sara Johansson.

Lag och rättvisa

Att Janusz Wojciechowski under sina sista år som EU-parlamentariker satt för det polska regeringspartiet Lag och Rättvisa skulle också kunna också bli ett problem.

– De har ju upprepade gånger krockat med EU-kommissionen, ironiskt nog i frågor om just lag och rättvisa. Frågan är hur det kommer att tas emot av EU-parlamentet, som ju har sista ordet, säger Sara Johansson.

Sara har även nagelfarit den svenska regeringens budget, som till slut presenterats i sin helt, och funnit flera satsningar med kort bäst-före-datum. Och så kommer ATL:s ekonomireporter Oskar Schönning inte undan att prata om Oatly, som han börjat analysera både ekonomiskt och psykologiskt.

Avsnittet spelades in torsdag den 19 september och finns där poddar finns. Här nedanför hittar du även en direktlänk till inslaget.