facebooktwittermail

Nya bjässar på amerikanska jättemässan

Decatur, Illinois, USA

Produktnyheter från flera maskintillverkare visas den här veckan på amerikanska Farm Progress Show. ATL är på plats.

Case Maxxum. Case IH lanserar en ny serie av Maxxumtraktorer. ActiveDrive 8 är en ny kopplingsfri transmission som jobbar över större hastighetsområden, samt genomför växlingarna snabbare.
Case Maxxum. Case IH lanserar en ny serie av Maxxumtraktorer. ActiveDrive 8 är en ny kopplingsfri transmission som jobbar över större hastighetsområden, samt genomför växlingarna snabbare. FOTO: MARK MOORE

Lantbruksmässan Farm Progress Show hålls varje år i den amerikanska Mellanvästern.

Det är landets största utomhusmässa för lantbruk, med över 600 utställare inom gårdsutrustning, traktorer, skördetröskor och insatsvaror, så som utsädes- och spannmålsskydd, samt många andra tillbehör och tjänster för gården.

FOTO: MARK MOORE

Decatur, Illinois, ligger mitt i det amerikanska så kallade majsbältet. Lantbrukare från hela USA och flera andra länder har kommit till mässan som började i går, tisdag, och avslutas i morgon, torsdag.

FOTO: MARK MOORE
FOTO: MARK MOORE
New Holland erbjuder nu sin steglösa transmission på flaggskeppsmodellen T9.
New Holland erbjuder nu sin steglösa transmission på flaggskeppsmodellen T9. FOTO: MARK MOORE
New Hollands visar en ny koncepttraktor, driven av metangas eller komprimerad naturgas (CNG) under Farm Progress Show i USA. Den bygger på tidigare T6 metanprototyper. Den 6-cylindriga motorn ger 180 hästkrafter med samma kraft och vridmoment som på sin dieselmotsvarighet. Den har också samma hållbarhet och serviceintervall och ger upp till 30 procents besparing på driftskostnader.
New Hollands visar en ny koncepttraktor, driven av metangas eller komprimerad naturgas (CNG) under Farm Progress Show i USA. Den bygger på tidigare T6 metanprototyper. Den 6-cylindriga motorn ger 180 hästkrafter med samma kraft och vridmoment som på sin dieselmotsvarighet. Den har också samma hållbarhet och serviceintervall och ger upp till 30 procents besparing på driftskostnader. FOTO: MARK MOORE
Guardian SP310F och dess systermaskin Miller Nitro 7310 är de första självgående sprutorna med frontbom att byggas och lanseras i New Hollands produktsortiment efter köpet av Miller-St. Nazianz 2014.
Guardian SP310F och dess systermaskin Miller Nitro 7310 är de första självgående sprutorna med frontbom att byggas och lanseras i New Hollands produktsortiment efter köpet av Miller-St. Nazianz 2014. FOTO: MARK MOORE

Läs mer: Här är New Hollands nya gastraktor