facebooktwittermail d

Ny styrelse föreslås för Simris Alg

Pia Gideon föreslås till ny ordförande i Simris Alg när årsstämman hålls i maj.

Fredrika Gullfot, VD och grundare av Simris Alg, föreslås bli kvar i styrelsen för bolaget som ledamot.
Fredrika Gullfot, VD och grundare av Simris Alg, föreslås bli kvar i styrelsen för bolaget som ledamot.

Det är en enhällig valberedning som föreslår Pia Gideon. Nyvl föreslås också för Louise Nicolin och Robin Gustafsson som ledamöter. Omval föreslås av Fredrika Gullfot och Adam Springfeldt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pia Gideon är styrelseordförande i Klövern och styrelseledamot i Apoteket, Metria och Qlucore. Hon har varit verksam inom Ericssonkoncernen där hon haft olika befattningar inom marknadsföring och kommunikation, såväl i Nordamerika som globalt. Pia Gideon har också varit verksam som finansanalytiker och ekonomijournalist.

Louise Nicolin är verksam i ett flertal styrelser för noterade och onoterade bolag såsom Better Business World Wide Sweden, Volati, VBG Group, Dellner Couplers, Enzymatica och Uppdragshuset Sverige.

Robin Gustafsson är medgrundare och tidigare vd för e-handelsspecialistbolaget Avensia, listat på First North. Han är styrelseordförande i Finwire Media, ledamot i Coolstuff och är nominerad till Avensias styrelse inför årsstämman senare i maj.

Fredrika Gullfot, vd och grundare av Simris Alg, samt Adam Springfeldt, Creative Director Acne London, föreslås till omval som ledamöter, medan Anders Laurin och Christian Erhardt önskat bli entledigade för att ägna sig åt andra uppdrag.

LÄS OCKSÅ: Lån säkrar kassan för Simris Alg

LÄS OCKSÅ: Klimatsmart odling ger klirr i kassan