Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 februari 2018

  Lån säkrar kassan för Simris Alg

  Ett lån på fyra miljoner ska säkra kassan för Simris Alg fram till sommaren. Rörelseresultatet för bolagets fjärde kvartal 2017 blev -6,4 miljoner kronor.

  FOTO: Daniel Nilsson

  Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar ett rörelseresultat om -6,4 miljoner kronor (-6,6) för det fjärde kvartalet.

  Nettoresultatet landade på -6,5 miljoner kronor (-6,8) samtidigt som nettoomsättningen under perioden uppgick till knappt 0,3 miljoner kronor (0,25).

  ”Det är dags att lägga 2017 till handlingarna, ett år präglat av förseningar, lärdomar och frustration över att inte komma igång med försäljningen som det var tänkt”, skriver vd Fredrika Gullfot i rapporten.

  Bolaget inväntar fortfarande EU-godkännande för sin Omega 3-produkt. Parallellt har Simris Alg lanserat sin produkt Algae Omega-3 i USA via återförsäljaren Anthropologie.

  ”Vi kommer under 2018 förstärkt satsa på USA som vår första ‘hemmamarknad’, med New York, Los Angeles och San Francisco som utgångspunkt”, skriver Simris Algs vd och hon sätter upp en lyckad lansering i USA som ”främsta mål” för 2018.

  Bolaget har tidigare flaggat för att det planerar att genomföra en riktad emission. I rapporten skriver Fredrika Gullfot att bolaget för diskussioner med ”flera intressanta potentiella delägare”.

  ”För att undvika tidspress och säkra bolagets drift har vi tagit upp ett lån från AB Box Play med 4 miljoner kronor. Kassan räcker därmed för närvarande till och med juli”, skriver hon vidare avseende bolagets balansräkning.

  Simris Alg är listat på First North.

  LÄS OCKSÅ: Simris Alg får ny tidsplan för EU-beslutLÄS OCKSÅ: Simris Alg: Kassan räcker i sex månaderLÄS OCKSÅ: Nyemission väntar för Simris alg

  Relaterade artiklar

  Till toppen