facebooktwittermail

Ny midjestyrd teleskoplastare underlättar arbetet

Lagom till Skogselmia i början av juni ställer Manitous generalagent ut en ny midjestyrd teleskoplastare. Midjestyrningen ska göra det enkelt att arbeta i trånga utrymmen.

FOTO: MANITOU

Maskinen går under namnet Manitou MLA-T533-145V+, och drivs av en Deutz-motor och med en M-Vario Plus-transmission. Maskinens transporthastighet är satt till 40 kilometer i timmen, medan lyftkapaciteten och lyfthöjden uppgår till 3,3 ton respektive 5,2 meter.

Under året som gått har flera tillverkare uppdaterat sitt modellutbud. Så sent som i november skrev vi om att Kramer utökade sin serie med två nya modeller. KT407, som är den mindre av de båda nytillskotten, har byggts för att klara lyfthöjder på sju meter med en lyftkapacitet på fyra ton medan KT429 ska lyfta 4,2 ton upp till 8,75 meter. Övriga specifikationer listar vi här.

Hytten är den största nyheten i JCB:s nya lantbrukslastare.

I slutet av januari i år besökte vi även JCB:s visning av den nya lantbruksanpassade teleskoplastarserien som blir en del av företagts Series-III. Bland nyheterna märktes bland annat ett större fokus på komfort och en större hytt som dessutom ska vara 50 procent tystare än föregångarna.

Under året har dessutom Case IH uppdaterat sina modeller för tyngre lyft.