Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 31 januari

  JCB bjöd på show när nya lastare visades upp

  Rocester, England

  På JCB:s pressevenemang visade den brittiska maskingiganten upp en ny serie lastare som alla kommer vara del av deras Series-III. Främst var det komforten som stod i fokus, med en större hytt med mer utrymme som också är 50 procent tystare än föregångarna.

   JCB:s nya LoadAll 542-70 visades upp i företagets biosalong med ljusshow och pampig musik.
  JCB:s nya LoadAll 542-70 visades upp i företagets biosalong med ljusshow och pampig musik. FOTO: Alexander Weimar

  Journalister från Europas alla hörn var inbjudna till JCB:s hemstad Rocester i England för att få titta på vad företaget har för nyheter under 2019. I en stor biosalong hölls en presentation där företagets representanter lyfte fram hur den brittiska gigantens lastare, enligt dem själva, är bäst.

  – Men hur gör man det bästa bättre?, frågade JCB:s innovationschef Tim Burnhope innan han satte i gång en trailer för företagets nya Series-III modeller.

  Med musik som tagen ifrån en episk science fiction-film, samtidigt som spotlights blinkade, drogs bioduken upp och bakom stod JCB:s nya LoadAll ProAgri 542-70.

  Komforten i fokus

  Vi journalister fick inte chansen att provköra den nya lastaren under den här visningen men blev lovade att få ”se vad den går för” under torsdagens andra visning.

  Vad som däremot kom fram var att den största skillnaden mot tidigare modeller är hytten. Den är större, rymligare och bekvämare utformad. JCB pratade även om att hytten är 50 procent tystare och har mer lastutrymmen än tidigare modeller.

  Journalister fick klämma och provsitta men mer än så fick inte den nya lastaren visa upp sig. Det ska den i stället få chansen att göra under torsdagen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen