facebooktwittermail d

Ny ledning för Findus

Findus har rektyterat ny ledning för företaget. Den 10 april tar Peter Odemark över som vd efter Henrik Hjalmarsson som valt att lämna sin tjänst.

Tillträdande vd för Findus i Norden, Peter Odemark.
Tillträdande vd för Findus i Norden, Peter Odemark. FOTO: FINDUS

"Det var viktigt för mig att stanna kvar och leda företaget under stängningen och att stödja våra norska och finska verksamheter i integrationen med Nomad Foods. En stor del av detta arbete är nu genomfört. Det senaste året har av naturliga skäl varit svårt och kantat av utmaningar, men jag har uppskattat att arbeta tillsammans med så många begåvade och kompetenta medarbetare. Jag kommer nu att spendera min tid tillsammans med min familj medan jag funderar över nästa steg", säger Henrik Hjalmarsson, vd i Norden i ett pressmeddelande.

Henrik Hjalmarsson har själv arbetat med sökandet efter sin efterträdare tillsammans med Nomad Foods.

"Efter stängningen av anläggningen i Bjuv och integrationen med Nomad Foods organisation har ett nytt kapitel i Findus historia inletts. Det känns därför naturligt att lämna över ledarskapet till någon som kommer fortsätta driva Findus och den nya organisationen vidare", säger Henrik Hjalmarsson.

Peter Odemark har gedigen erfarenhet bland annat arbetat på Danone, Abdon-Mills Finax Group, Innocent Drink och Coca-Cola Company. Han kommer även att ingå i Nomad Foods globala ledningsgrupp.

"Findus är ett företag med många mycket kompetenta medarbetare och är ett starkt varumärke med en lång historia. Jag ser fram emot att börja mitt nya uppdrag och att bidra till Nomad Foods vision att bygga ett globalt ledande livsmedelsföretag. Under den närmaste tiden kommer jag att arbeta nära Henrik Hjalmarsson för att säkerställa en smidig överlämning", säger Peter Odemark, tillträdande vd för Norden, i pressmeddelandet.