facebooktwittermail d

Maskingruppen tar nytt plogmärke till Sverige

Efter att ha avslutat samarbetet med Kuhn har Maskingruppen i Staffanstorp gjort klart med ett nytt plogmärke. I stället kommer företaget att bli återförsäljare av den spanska Ovlac-plogen.

Ovlac, med 70 anställda, producerar i dag mellan 500 och 550 plogar per år, vilket utgör ungefär hälften av företagets produktion. I företagets plogserie finns produkter med krav från 110 hästkrafter upp till 285 hästkrafter.

Vad gäller tillval kan samtliga plogar utrustas med antingen hydraulisk stenutlösning eller fjäderbaserad stenutlösning, enligt Maskingruppens försäljningschef Sven Bengtsson.

Enligt Sven Bengtsson är Ovlacs plogar precis vad Maskingruppen har letat efter sedan de förlorade sitt förra plogfabrikat till Lantmännen.

– Vi sålde Kuhn en gång i tiden och har nu funnit detta märke som ser bra ut. De har tagit åt sig mycket av andra märken och har hämtat bra grejer från olika håll, säger han.

Maskingruppen kommer inledningsvis att erbjuda hela sortimentet av både burna och delburna plogar, men även miniplogar vilket Ovlac har utvecklat till en specialitet.

– Det är en plog för grundare plöjning som bland annat vänder sig till eko-odlare, säger Sven Bengtsson.

LÄS MER: Tysk firma bygger "el-plog"

PREMIUM: Hans tre smarta steg för att stoppa ogräset