facebooktwittermail

Ryttarprofil satsar i Ridesum

När horsetech-bolaget Ridesum söker nytt kapital går Lisen Bratt Fredricson in som ägare.

I dag består teamet hos Ridesum av från vänster: Fredric Gunnarson, delägare, Karin Lindell, marknadschef och medgrundare, fälttävlansryttaren Mateusz Dziurla, teknikchef, samt Jenny Stråhle, vd och grundare av Ridesum.
I dag består teamet hos Ridesum av från vänster: Fredric Gunnarson, delägare, Karin Lindell, marknadschef och medgrundare, fälttävlansryttaren Mateusz Dziurla, teknikchef, samt Jenny Stråhle, vd och grundare av Ridesum. FOTO: RIDESUM

Företaget, som utvecklat en app där ryttare kan träna på distans för sin tränare, planerar att expandera och tar nu in kapital från investerare. Bland de branschprofiler som går in finns Lisen Bratt Fredricson, tidigare OS-ryttare, och hästentreprenör.

”Jag tycker att plattformen är väldigt intressant. Den möjliggör att fler kan träna och utvecklas oavsett var de befinner sig vilket gynnar en levande landsbygd. Det är en viktig utveckling som jag gärna är med och bidrar till”, säger Lisen Bratt Fredricson i ett pressmeddelande.

Ridsum är en digital samarbetsplattsform för ryttare, tränare och experter. Förutom att träna på distans via streaming eller feedback på filmat pass innehåller appen också en tränar- och expertbank och bokningsfunktion. Appen lanserades i början av året.