Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 april 2019

  Årets vegomässa ställs in

  Vegomässan ställs in. Mässarrangören Djurrättsalliansen skriver i ett pressmeddelande att anledningen är Göteborgs-Postens granskning av djurrättsaktivisters hot och våld mot bönder.

   Organisationen Djurrättsalliansen som arrangerar den omtalade Vegomässan meddelar att årets mässa ställs in.
  Organisationen Djurrättsalliansen som arrangerar den omtalade Vegomässan meddelar att årets mässa ställs in. FOTO: Ola Axman/Aftonbladet/TT

  Organisationen Djurrättsalliansen som arrangerar den omtalade Vegomässan meddelar att årets mässa ställs in.

  ”Anledningen är främst det drev som Djurrättsalliansen och Vegomässan utsatts för efter att artiklar publicerades av Göteborgs-Posten och andra medier – vilket bland annat har lett till att utställare har hoppat av mässan.”

  Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

  Utställare hoppade av

  I Göteborgs-Postens granskning av djurrättsaktivisters hot och våld mot bönder nämndes Vegomässan och Djurrättsalliansen.

  ATL har tidigare berättat att de tidigare sponsorerna Ica och Axfood-ägda Garant valt att inte medverka under mässan.

  ”Göteborgs-Posten påstod att ett fåtal av de omkring 100 personer som ställer upp gratis som volontärer under själva mässdagen, på sin övriga tid – alltså inte i samband med vår verksamhet – exempelvis skulle ha hotat personer”, skriver Djurrättsalliansen i pressmeddelandet.

  Tar avstånd från hot och våld

  Vidare berättar organisationen att man har anmält tidningen till Pressombudsmannen, PO, eftersom man menar att artiklarna har vinklats ”missvisande, felaktigt och orättvist”.

  I pressmeddelandet skriver Djurrättsalliansen att organisationen ”öppet och tydligt tar avstånd från hot, hat, våld, hot om våld och personangrepp”.

  Vegomässan grundades 2007 och har anordnats tolv gånger.

  Relaterade artiklar

  Till toppen