Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 januari 2017

  Strandskyddsfrågan prövas för travtränare

  Mark- och miljööverdomstolen har gett Robert Bergh prövningstillstånd angående hans hagar.

   Travtränare Robert Berg
  Travtränare Robert Berg FOTO: Ewa Säfwenberg

  ATL har tidigare berättat om att travtränare Robert Bergh inte får använda marken som bete till hästarna på sin anläggning i Marks kommun i Västra Götaland med anledning av strandskyddsreglerna.

  LRF beslutade före jul att ta sig an fallet som principmål, eftersom frågan rör många företagare och är principiellt viktig för LRF-medlemmarna.

  Nu har mark- och miljööverdomstolen gett Robert Bergh prövningstillstånd.

  ”Prövningstillståndet är en enorm framgång, det visar att det finns intresse att vända på stenen igen, en framgång för alla hästföretagare”, säger Robert Bergh i ett pressmeddelande.

  ”Att Mark- och miljööverdomstolen beslutade att meddela prövningstillstånd i Robert Berghs mål är verkligen en framgång för företagaren, miljö- och fastighetsrättsjuristerna på LRF Konsult och LRF-medlemmarna. Nu kommer domstolen att ge sin vägledande bedömning av hur man ska se på hästhållning och travverksamhet såsom jordbruk. Nu är det upp till oss att argumentera för att få resultat som kommer många berörda företagare till nytta”, säger Lisa Kylenfelt, jurist hos LRF Konsult ansvarar för principmålet hos travtränare Robert Bergh:

  Läs mer: LRF tänker driva topptränarens strandskyddsmålLäs mer: Hästhagar brott mot strandskyddLäs mer: Kan tvingas riva hästhagar

  Relaterade artiklar

  Till toppen