Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 december 2016

  Polisen: "Föräldrar, ta ansvar för A-traktorerna"

  Trafikpolisen vill att föräldrar tar ansvar för sina barns A-traktorer.

   Trafikpolisen i Nacka uppmanar föräldrar till barn som kör A-traktorer att ta ansvar och kontrollera fordonet lite då och då.
  Bild 1/2 Trafikpolisen i Nacka uppmanar föräldrar till barn som kör A-traktorer att ta ansvar och kontrollera fordonet lite då och då. FOTO: Facebook
  Bild 2/2

  A-traktorer engagerar, nu senast när ATL kunde berätta att kommer att behöva besiktigas.

  Nu har polisen tröttnat.

  På föräldrarna.

  ”Ta ert ansvar och kontrollera fordonet lite då och då”, skriver Klasse, trafikpolis i Nacka lokalpolisområde i ett inlägg på Facebooksidan för Polisen i Nacka utanför Stockholm.

  Trafikpolisen skriver att efter kontroll av ett antal A- och EPA-traktorer i helgen uppstår funderingar kring föräldrars ansvar kring sina barns förehavande.

  ”Jag har nu under några års tid utfört flygande besiktningar på cirka 60 stycken A-traktorer. Endast ett par av dem har inte varit trimmade!

  Många föräldrar står som ägare och har därför då blivit rapporterade för tillåtande till olovlig körning då man som fordonsägare har ett långtgående ansvar för sitt fordon. Några har blivit dömda till dagsböter och även fått varning hos Transportstyrelsen gällande körkortet”, skriver polisen.

  Ta ansvar

  Sedan tar han upp en rad exempel på brister i fordonen som upptäcks, brister som föräldrar oftast verkar känna till.

  ”Detta är tyvärr inte något som är sällsynt gällande A-traktorer. Det är heller inte helt ovanligt att pappor till brukarna av fordonen medverkat till trimningen!”

  Trafikpolisen Klasse uppmanar sedan alla föräldrar till ungdomar som kör A-traktorer att engagera sig och ta ansvar.

  ”Jag vill inte bli kallad på jobb där en a-traktor är inblandad i någon allvarlig olycka. Därför skulle jag och mina kollegor verkligen bli glada om åtminstone NI FÖRÄLDRAR till barn som kör dessa fordon kunde ta ert ansvar och kontrollera fordonet lite då och då. Vet man inte vad eller hur man ska göra kanske man ska fundera på om det är rätt typ av fordon att äga.”

  Läs mer: A-traktorn måste besiktigasLäs mer: Politiker vill låta epa-traktorer köra snabbare

  Relaterade artiklar

  Till toppen