Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 september

  Ny vargattack – just utanför jaktområde

  Två får har dödats av en varg. Angreppet som upptäcktes i går, lördag, skedde två kilometer utanför skyddsjaktsområdet i norra Skåne.

   Tom Espgård på länsstyrelsen i Skåne tror att det är samma varg som dödat de två fåren i Kronoberg som tidigare slagit till flera gånger söder om länsgränsen.
  Tom Espgård på länsstyrelsen i Skåne tror att det är samma varg som dödat de två fåren i Kronoberg som tidigare slagit till flera gånger söder om länsgränsen. FOTO: Mostphotos

  Enligt tidningen Norra Skåne har en tacka och ett lamm dödats av en varg två kilometer norr om länsgränsen mellan Skåne och Kronoberg, och därmed också två kilometer från skyddsjaktsområdet.

  Enligt Tom Espgård på länsstyrelsen i Skåne är det sannolikt samma varg som slagit till här som ligger bakom det stora antalet angrepp på får i Skåne senaste tiden.

  Ett DNA-prov har tagits för att säkerställa att det handlar om samma individ.

  I onsdags bestämde länsstyrelsen i Skåne att skyddsjaktsområdet utvidgas och jakttiden förlängs till den 25 september. LRF Skåne vill dock ha en ytterligare geografisk utvidgning och att jakttiden förlängs till minst den 30 september.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen