Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 september

  Femte vargangreppet på kort tid i Skåne

  UPPDATERAD. Jakten på vargen som attackerat får i norra Skåne trappas upp. Länsstyrelsen ger nu grönt ljus för att utöka skyddsjaktsområdet i Skåne, sedan ytterligare ett vargangrepp mot får inträffat.

   På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild.
  På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

  På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid, och fårägare uppmanas att hålla ett extra öga på sina får och se över stängslen.

  Nu utvidgas skyddsjaktområdet söderut och österut mot gränsen till Blekinge.

  ”Det finns en uppenbar risk för ytterligare angrepp. Därför fattar vi idag beslutet att utöka skyddsjaktområdet. Vår bedömning är att det är en och samma individ som utfört de alla fem angreppen i Skåne”, säger David Börjesson, vilthandläggare på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressutskick.

  Sedan tidigare har länsstyrelsen gett klartecken till skyddsjakt på varg i Osbytrakten, men hittills har ingen varg skjutits där.

  De senaste två angreppen mot får har skett i närheten av Kristianstad.

  LÄS MER: Efter attackerna – fårägare håller rovdjursvakaLÄS ÄVEN: Viktigaste åtgärderna vid vargangrepp

  Relaterade artiklar

  Till toppen