Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 juni

  Ingen prövning av Molstaberg-målet

  Kammarrätten i Sundsvall har valt att inte pröva den överklagan som gjorts av LRF ihop med ägarna till Molstaberg, efter att länsstyrelsen tidigare gett avslag på en ansökan om skyddsjakt på varg.

   Molstaberg-målet kommer nu att överklagas till högsta förvaltningsdomstolen.
  Molstaberg-målet kommer nu att överklagas till högsta förvaltningsdomstolen.

  Under tisdagen kom beslutet från kammarrätten i Sundsvall att det inte blir prövning i målet med Molstaberg. Det innebär att förvaltningsrättens dom från i slutet av maj står fast om den inte överklagas.

  Principmål för LRF

  LRF driver fallet som ett principmål och planerar nu att överklaga målet till högsta förvaltningsdomstolen.

  ”Det är frustrerande när vi har argumenterat för varför det är viktigt att få en prövning. Vi hade önskat att man kan se frågan ur ett större perspektiv utifrån områdets djurhållare och vargens påverkan inte bara på en fårbesättning, utan att det är många fårägare som har haft problem med det här reviret. Det har man inte tagit hänsyn till”, säger Axel Nordmark till tidningen Land Lantbruk.

  LÄS OCKSÅ: Vargattackerna på Molstaberg: Detta har häntLÄS OCKSÅ: Molstaberg överklagar beslutet att inte bevilja skyddsjaktLÄS OCKSÅ: Låt Molstaberg bli en vändpunkt

  Till toppen