Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 mars 2018

  JO-anmäls av Djurrättsalliansen

  Uppdaterad. Djurrättsalliansen JO-anmäler både Jordbruksverket och Länsstyrelsen i Västra Götaland

   Organisationen hävdar att otillåtna burar används.
  Organisationen hävdar att otillåtna burar används. FOTO: Djurrättsalliansen

  I tisdags gick Djurrättsalliansen ut med bilder och film som visade sjuka, skadade och döda djur inne i ett av Sveriges största kläckerier.

  På onsdagen följde organisationen upp sin aktion genom att JO-anmäla både Jordbruksverket och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

  ”Tydligen kan de bryta mot lagen inför ögonen på myndigheter utan att något händer”, säger Malin Gustafsson, talespersoner för Djurrättsalliansen i ett pressmeddelande.

  Organisationen JO-anmäler Jordbruksverket och hävdar att det gjorts en felaktig handläggning när kläckeriet skulle ville prova ny teknik i produktionen.

  Länsstyrelsen i Västra Götaland JO-anmäls och anklagas för att inte ha agerat mot brott i djurskyddslagstiftningen. Djurrättsalliansen menar att länsstyrelsen låtit djurhållning i ett otillåtet bursystem få fortsätta.

  På Jordbruksverket har man tagit del av att JO-anmälningarna har gjorts.

  – Men vi kommenterar inte JO-ärenden i sak under handläggning, säger Helena Elofsson, djurskyddssamordnare på Jordbruksverket, i en kommentar till ATL.

  LÄS OCKSÅ: Svenska Äggs krisplan efter djuraktivisternas filmLÄS OCKSÅ: Sydsvenska ägg säljs som norrländska

  Relaterade artiklar

  Till toppen