Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 oktober 2018

  Fällande dom mot Scan-chaufför

  Lastbilschauffören som åtalats misstänkt för att nästan ha kört på flera aktivister under en demonstation utanför ett slakteri i Kristianstad döms att betala dagsböter för vårdslöshet i trafik.

   Såväl lastbilschauffören som en av aktivisterna döms av Kristianstad tingsrätt till dagsböter i efterspelet till demonstation utanför ett slakteri i Kristianstad.
  Såväl lastbilschauffören som en av aktivisterna döms av Kristianstad tingsrätt till dagsböter i efterspelet till demonstation utanför ett slakteri i Kristianstad. FOTO: Mostphotos

  Det var i december förra året som aktivistgruppen Tomma Burar genomförde en manifestation utanför Scans slakteri i Kristianstad. Aktivisterna satte sig i vägen för lastbilarna på väg in och ut genom företagets portar – och blev enligt åtalet närapå påkörda av en av lastbilarna. Mannen som körde lastbilen döms nu av Kristianstads tingsrätt att betala 100 dagsböter för vårdslöshet i trafik, samt att betala kostnaden för sitt försvar i rätten.

  ”Risken för en allvarlig olycka, där någon av målsägandena kunde ha blivit dödad eller svårt skadad, var under dessa förhållanden betydande”, skriver tingsrätten i sin dom.

  Även en av aktivisterna döms av tingsrätten: i hans fall till att betala 30 dagsböter för ohörsamhet mot ordningsmakten.

  Relaterade artiklar

  Till toppen