Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 oktober 2018

  Rättegång mot Scan-chaufför inleddes på onsdagen

  På onsdagen inleds rättegången mot en lastbilschaufför på Scan som åtalats för att ha försökt köra på aktivister under en demonstration i Kristianstad.

  Händelsen inträffade i december förra året när aktivistgruppen Tomma Burar genomförde en manifestation utanför Scans slakteri i Kristianstad. Aktivisterna satte sig i vägen för lastbilarna på väg in och ut ur företagets portar. En av företagets chaufförer, den nu åtalade mannen, ska då ha kört mot aktivisterna som blockerade vägen så att de fick kasta sig undan.

  Nekar till brott

  På onsdagen inleds rättegången mot mannen som står åtalad för framkallande av fara för annan. Mannen nekar till brott och hävdar att han inte hade för avsikt att köra på någon. Som bevisning mot mannen finns bland annat bilder och filmer som aktivisterna tagit.

  En av aktivisterna som ska vittna i rättegången berättar för tidningen 24Kristianstad om händelsen:

  – Jag vände mitt huvud i sista sekunden och fick syn på en lastbil som kom farande alldeles för fort. Jag märkte att han inte tänkte bromsa och jag hann precis rulla undan. Annars hade jag blivit påkörd.

  En av aktivisterna kommer också att ställas inför rätta efter händelsen misstänkt för ohörsamhet mot ordningsmakten efter att ha suttit i vägen för djurtransporter.

  Relaterade artiklar

  Till toppen