Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 26 juli 2018

  EU ska köpa mer sojabönor från USA

  Ökad import ska rädda stål- och aluminiumexporten.

   USAs sojaodlare har fått svårare att få avsättning för sina bönor efter president Donald Trumps hårda handelslinje som gjort att Kina höjt sina tullar på grödan.
  USAs sojaodlare har fått svårare att få avsättning för sina bönor efter president Donald Trumps hårda handelslinje som gjort att Kina höjt sina tullar på grödan. FOTO: Frida Jonson

  I utbyte mot att USA tänker över tullhöjningarna på stål och aluminium, eller åtminstone inte höjer dem, ska EU köpa mer sojabönor. Det sa EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker efter onsdagens möte med USAs president Donald Trump, enligt Politico. Riktigt vad det innebär är oklart. EU har inga tullar på sojabönor i dag.

  Det officiella uttalandet från mötet är mer allmänt hållet och säger att parterna ska verka för att handeln med sojabönor ökar. Det är den enda jordbruksprodukten som nämns i uttalandet.

  LÄS OCKSÅ: Donald Trump ger 106 miljarder till lantbrukareLÄS OCKSÅ: EU inför strafftullar

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen