Lantbruk 17 juni 2020
EU-initiativ för märkning av djurvälfärd
Ägg, mjölk och färskt kött kan få märkning utifrån djurvälfärdskriterier.
EU:s plattform för djurvälfärd ska bilda en grupp som ska titta på förutsättningarna för en djurvälfärdsmärkning av ägg, mjölk, färskt kött och odlad fisk.
Initiativet kommer från EU-kommissionen som i sin Jord till bord-strategi har lovat att överväga införandet av en livsmedelsmärkning på basis av djurvälfärdskriterier på EU-nivå.
Frivillig märkning finns
I en del EU-länder, som Nederländerna och Danmark, finns det redan frivilliga djurskyddscertifieringar för kött.
Plattformen för djurvälfärd samlar offentliga myndigheter, branschorganisationer, djurskyddsorganisationer och fristående experter för utbyte av erfarenheter och rådgivning till EU-kommissionen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.