Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 17 juni 2020

    EU-initiativ för märkning av djurvälfärd

    Ägg, mjölk och färskt kött kan få märkning utifrån djurvälfärdskriterier.

     I Danmark finns redan en märkning baserad på djurvälfärdskriterier.
    I Danmark finns redan en märkning baserad på djurvälfärdskriterier. FOTO: Marcus Frennemark

    EU:s plattform för djurvälfärd ska bilda en grupp som ska titta på förutsättningarna för en djurvälfärdsmärkning av ägg, mjölk, färskt kött och odlad fisk.

    Initiativet kommer från EU-kommissionen som i sin Jord till bord-strategi har lovat att överväga införandet av en livsmedelsmärkning på basis av djurvälfärdskriterier på EU-nivå.

    Frivillig märkning finns

    I en del EU-länder, som Nederländerna och Danmark, finns det redan frivilliga djurskyddscertifieringar för kött.

    Plattformen för djurvälfärd samlar offentliga myndigheter, branschorganisationer, djurskyddsorganisationer och fristående experter för utbyte av erfarenheter och rådgivning till EU-kommissionen.

    Relaterade artiklar

    Kommentarer

    Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

    Till toppen