Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 juli 2017

  Efter fiaskot - nu får Jordbruksverket chansen

  Jordbruksverket har fått 10 miljoner kronor för att utforma och genomföra ett svenskt deltagande på jordbruksmässan Grüne Woche i Berlin 2018-2020. Därmed byter regeringen huvudman för uppdraget.

   Regeringen byter huvudman till Jordbruksverket för att driva Grüne Woche i Berlin 2018-2020.
  Regeringen byter huvudman till Jordbruksverket för att driva Grüne Woche i Berlin 2018-2020. FOTO: Hans Scherhaufer

  Jordbruksverket tar nu över uppdraget att marknadsföra svensk livsmedelsproduktion på tyska Grüne Woche. Beskedet kommer efter det att den halvstatliga organisationen Business Sweden misslyckats med att hitta tillräckligt många svenska livsmedelsföretag för att delta med en svensk monter 2017.

  I december 2016 kastade organisationen in handduken men eftersom avanmälan kom in för sent åkte Sverige på att betala notan på 237 000 kronor för det bokade monterutrymmet.

  Bättre förutsättningar

  Nu tar regeringen nya tag och byter huvudman för mässuppdraget.

  – Vi har kommit fram till att Jordbruksverket har bättre förutsättningar för att genomföra uppdraget. Beslutet fattades i våras efter ingående samtal med Jordbruksverket, säger Tomas Dahlman, departementsråd på näringsdepartementet.

  Han tror dock att Jordbruksverket kommer att anlita extern expertis för det praktiska genomförandet av den svenska medverkan på den tyska mässan i januari 2018.

  Totalt satsar regeringen drygt 1 miljard kronor på livsmedelsstrategins genomförande.

  BAKGRUND: Business Sweden fråntas ansvar för Grüne Woche BAKGRUND: Betalar 237 000 – för tom monter

  GRÜNE WOCHE

  Mat- och jordbruksmässan hålls under tio dagar i januari i Berlin varje år. Den lockar runt 1600 utställare och 380 000 besökare, de flesta nyfiken allmänhet. Men det finns även mer branschinriktade evenemang under mässan, och runt en fjärdedel av besökarna är där som företagare. 

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen