Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 juli 2018

  Livsmedelsjättar satsar mer på svenskt kött

  Foderbrist och slaktköer får Coop att satsa mer på att köpa in och marknadsföra svenskt kött i höst. Även Ica-handlare har tagit liknande beslut och stoppar inköp av utländskt kött.

   Coop kommer att ha flera kampanjer i höst för att få konsumenter att köpa svenskt kött.
  Coop kommer att ha flera kampanjer i höst för att få konsumenter att köpa svenskt kött. FOTO: Mostphotos

  Coop Gotland meddelade i dag att man tog beslut i går att inte beställa mer internationellt kött till deras butiker på ön. Från och med i dag kommer först och främst gotländskt kött att beställas till deras nio butiker på Gotland. Om det köttet inte skulle räcka till kommer man sedan att beställa svenskt kött.

  ”Efter att ha följt nyhetsrapporteringen de senaste dagarna om den svåra torkan som drabbat bönderna, känner vi på Coop Gotland att något måste göras.”, skriver Coop Gotland i ett pressmeddelande.

  Även resten av Coop-butikerna i Sverige ska satsa på svenskt kött i höst och importera mindre från utlandet.

  – Vi håller koll på läget såklart och så som det ser ut nu så kommer det finnas ett stort utbud av svenskt kött och det ska vi givetvis att beställa mer av, säger Nichlas Olofsson, affärsområdesdirektör för inköp och kategori på Coop.

  Kampanjer ska styras om

  Enligt Coop Sverige är försäljningen av svenskt kött väldigt hög redan idag och mycket av köttet säljs via kampanjer. Nu är tanken att Coop Sverige till hösten ska styra om sina kampanjer till att ha ännu fler erbjudanden av svenskt kött.

  – Vi ska styra om våra kampanjer i höst så att fler kunder kan köpa svenskt. Coop Sverige ser en ökad efterfrågan av svenskt ursprung och vi vill gärna stötta den utvecklingen, säger Nichlas Olofsson.

  Ica stoppar utländskt

  Även Ica-handlare väljer nu att lägga ökat fokus på svenskproducerat. I dag gick Ica Kvantum Kronoparken i Umeå ut med att man slutar med utländskt kött i butiken:

  ”På grund av den rådande situationen för de svenska köttbönderna väljer vi nu att totalt stoppa våra inköp av utländskt kött”, skriver butiken.

  LÄS OCKSÅ: Coop dömt för EkoeffektenLÄS OCKSÅ: Viktigt att reklam också är sann

  Relaterade artiklar

  Till toppen