Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 17 November 2017

  Brand på Flyinge för andra natten i rad

  UPPDATERAD. Nu utreder polisen minst ett fall av mordbrand sedan det brunnit två nätter i rad på hästanläggningen Flyinge.

   Natten till fredagen brann det för andra natten i rad i en verkstadsbyggnad på Flyinge.
  Natten till fredagen brann det för andra natten i rad i en verkstadsbyggnad på Flyinge.

  Natten till torsdagen brann det i ett svetsverk vid Flyinge. Bara knappt ett dygn senare gick brandlarmet igen då det brann i samma verkstadsbyggnad. Polisen rubricerar branden som mordbrand, vilket är normalfallet när brandorsaken ännu är okänd.

  – Branden i går rubricerades som ej misstanke om brott. Men den undersökningen är inte nedlagd och när det nu brinner där igen så finns det anledning att titta närmare på detta, säger Daniel Säfström, inre befäl vid polisen i Lund, till Sydsvenskan.

  Ett 20-tal räddningsfordon har deltog i släckningsarbetet under natten till fredagen. Bland annat tvingades räddningstjänsten säkra ett antal gasflaskor som kunde tas ur byggnaden av rökdykare. Vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen brann det fortfarande i verkstaden.

  Var den senaste branden startade är ännu oklart.

  – Jag upplever inte att det är frågan om någon återtändning utan branden verkar ha startat på ett annat ställe, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

  I ett pressmeddelande berättas att stall i närheten av byggnaden, körstallet och delar av Wallenberg evakuerades från hästar.

  – Men det föreligger ingen spridningsrisk i nuläget och det finns så här långt heller inga misstankar om att branden är anlagd, säger flyinges kommunikatör Alida Säflund.

  Den ordinarie verksamheten vid Flyinge löper också på utan större ändringar.

  LÄS OCKSÅ: Lyckades rädda alla djurLÄS OCKSÅ: Travtränare vann strid – får ha beteshagar inom strandskyddat område

  Läs mer om

  Till toppen